PENAJA…Executive Grand Borneo Hotel (1 Borneo), Encik Fuad Larkins (dua dari kiri) menyerahkan jersey eksklusif Felda United Football Club (Felda United) kepada Naib President I Felda United, Encik Fakhrurrazi Mohd Habib, Naib Presiden II, Encik Mohd Nasir Embong (dua dari kanan) sambil diperhatikan oleh pemain import kelab itu, Nikola Raspopovic (kiri) dan Ketua Jurulatih Felda United, Encik Mohd Nidzam Jamil pada sidang akhbar di hotel itu, hari ini.
Fakhrurrazi berkata, Felda United amat berterima kasih kepada para penaja sehingga membolehkan kelab itu dapat terus nengharungi saingan Liga Malaysia 2020.
Katanya, penaja platinum Felda United FC 2020 ialah Tanah Melayu Capital Berhad (TMCB) yang menaja kelab itu untuk tempoh 3 tahun bermula tahun ini hingga 2022
Selain itu, Grand Borneo Hotel merupakan penaja penginapan rasmi Felda United FC 2020 dan ini merupakan tahun ke-2 hotel itu bersama Felda United.
Kelab Bolasepak Felda United yang dikenali sebagai “The Fighter’s” ditubuhkan pada 19 Januari 2007 dan menyertai Piala FAM (division 3) pada tahun yang sama.

Selain menyertai Piala AFC pada 2017, Felda United pernah menjuarai Liga Premier pada tahun 2010 dan 2018, dan juga menjadi naib juara Liga Super Malaysia pada tahun 2016.

Felda United akan bertamu dengan pasukan Sabah akan bertemu Skud Tambadau (Sabah) dalam Liga Super di Stadium Likas, Kota Kinabalu malam ini.-pr/BNN