KOTA KINABALU: Pelbagai badan korporat menyerahkan sumbangan kepada mangsa kebakaran Kampung Bahagia, Sandakan di Depoh Jabatan Perkhidmatan Kebajikan Sembulan di sini pada Khamis.
Presiden Majlis Perbandaran Sandakan, Datuk Walter Kenson menerima sumbangan daripada Petronas, Sabah Electricity, BTC Group, Hasani Group of Companies serta SAMIMA Books and Stationery.
Sumbangan tersebut merangkumi bakul makanan dan pakej bantuan, yang akan dihantar kepada mangsa melalui jalan darat ke Sandakan.
“Bagi pihak Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri, saya ingin merakamkan penghargaan kepada semua penyumbang.
“Ini mencerminkan kemurahan hati rakyat kita yang sangat prihatin. Dalam hanya lima hari selepas insiden itu, kami telah menerima bantuan daripada 150 NGO dan daripada sektor swasta,” kata Walter.-pr/BNN





